Επιχειρήσεις

Εξοπλισμός ψητοπωλείου: όλα όσα θα χρειαστείτε για τη νέα σας επιχείρηση

Λάτρεις του κρέατος οι Έλληνες, είναι πολύ πιθανό να σας τιμήσουν δεόντως, αν ανοίξετε ένα ψητοπωλείο με καλή ποιότητα κρέατος και καλοψημένο. Το ψητοπωλείο είναι μια ασφαλής και εύκολα υλοποιήσιμη  επένδυση, αφού προσφέρει κάτι παραπάνω και σίγουρα μεγαλύτερη ποικιλία σε σχέση με το σουβλατζίδικο αλλά από την άλλη είναι πιο οικονομικό και απαιτεί χαμηλότερο προϋπολογισμό σε σχέση με ένα εστιατόριο. Αφού, λοιπόν, βρείτε το χώρο, στη συνέχεια πρέπει να επιμεληθείτε του εξοπλισμού. Ο εξοπλισμός ψητοπωλείου αποτελείται από διάφορα μηχανήματα, τα οποία θα συμβάλλουν στη σωστή συντήρηση αλλά και προετοιμασία του φαγητού που θα προσφέρετε. Έπειτα, κομβικής σημασίας είναι να συνεργαστείτε με έναν καλό κρεοπώλη που θα σας δίνει  ποιοτικό κρέας σε λογικές τιμές και να βρείτε έναν έμπειρο ψήστη που θα μπορεί να μετατρέπει το ωμό κρέας σε μια γαστρονομική πρόταση για όσους ξέρουν από κρεατοφαγία και ψάχνουν το αυθεντικό.

Επαγγελματικά ψυγεία

Για υψηλές αποδόσεις στη συντήρηση των τροφίμων και κυρίως των κρεάτων, θα χρειαστείτε οπωσδήποτε επαγγελματικά ψυγεία, το μέγεθος και η αποδοτικότητα των οποίων θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της κουζίνας σας συνολικά και της πελατείας που μπορείτε να εξυπηρετείτε. Τα ψυγεία θάλαμοι ή πάγκοι σε συνδυασμό με επαγγελματικούς καταψύκτες είναι μία δαπάνη που θα σας εγγυηθεί ότι η αποθήκη τροφίμων του ψητοπωλείου θα λειτουργεί σωστά.

ψητοπωλειο - σουβλατζιδικο

Προετοιμασία φαγητού

Η κουζίνα και οι φριτέζες είναι απαραίτητες σε ένα ψητοπωλείο, όμως ο υπόλοιπος εξοπλισμός είναι αυτός που θα κάνει τη  διαφορά. Ακριβώς επειδή οι πελάτες σας θα έρχονται στην ταβέρνα, για να γευτούν καλοψημένο κρέας, θα πρέπει να δώσετε μεγάλη σημασία στα μηχανήματα που θα χρησιμοποιείτε. Η κοτοπουλιέρα και η αρνιέρα όχι μόνο θα προετοιμάζουν γευστικό σουβλιστό κρέας αλλά ταυτόχρονα θα λειτουργούν και ως «κράχτες» στο μαγαζί, ενώ προσοχή θα πρέπει να δώσετε και στην καρβουνιέρα, την οποία σας τη συστήνουμε σε σχέση με το ηλεκτρικό grill, αφού δίνει μια εντελώς ξεχωριστή γεύση στο κρέας. Αν προσφέρετε και σουβλάκια, τότε η μηχανή γύρου είναι απαραίτητη, ενώ το μέγεθός της θα κριθεί από την ποσότητα που θέλετε να ετοιμάζετε.

Επαγγελματικά πλυντήρια

Το αν θα προσλάβετε κάποιον άνθρωπο να σας κάνει τη λάντζα ή θα έχετε στο ψητοπωλείο σας επαγγελματικά πλυντήρια είναι μια απόφαση που πρέπει να τη λάβετε προτού σχεδιαστεί ο χώρος, ώστε να ξέρετε πού ακριβώς θα μπει το κάθε τι. Πάντως, η επένδυση σε πλυντήρια αποσβήνεται γρήγορα, αφού είναι ένα απαραίτητο μηχάνημα για οποιαδήποτε επιχείρηση εστίασης. Υπάρχουν ειδικά πλυντήρια σκευών, πιάτων και ποτηριών αλλά και μηχανήματα για το στέγνωμα και το γυάλισμα των μαχαιροπήρουνων. Παράλληλα, μπορείτε να επενδύσετε και σε επαγγελματικά πλυντήρια πλυσίματος φρούτων και λαχανικών, για να αυτοματοποιήσετε ακόμα περισσότερο όλες τις διαδικασίες στο μαγαζί σας και να είστε σίγουροι για την απόλυτη καθαριότητα και ασφάλεια των πιάτων που σερβίρετε.