Επιχειρήσεις

Παιδικά έπιπλα: 7 συμβουλές για ασφάλεια στο παιδικό δωμάτιο

Όταν οι γονείς αγοράζουν τα παιδικά έπιπλα για το παιδικό δωμάτιο, συνήθως κρίνουν με βάση τι τους αρέσει και πώς θα φτιάξουν έναν χώρο παραμυθένιο. Βάζουν όλο το μεράκι και τον ενθουσιασμό τους, για να δημιουργήσουν ένα δωμάτιο πραγματικά ξεχωριστό. Το διακοσμούν με έπιπλα και διακοσμητικά που θα έχουν ως αποτέλεσμα μια υπέροχη ατμόσφαιρα γεμάτη θαλπωρή για το μέρος που ζει, κοιμάται, παίζει και μεγαλώνει το παιδί τους. Η πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η ασφάλεια του παιδικού δωματίου ενώ η ομορφιά έπεται δεύτερη. Άλλωστε τα περισσότερα παιδικά έπιπλα πληρούν και τις δύο προϋποθέσεις. Καλό είναι βέβαια να προσέξετε κι εσείς ορισμένα πράγματα με σχολαστικότητα για να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα.

Παιδικά έπιπλα και αιχμηρές γωνίες

Η νούμερο ένα συμβουλή είναι και η πιο προφανής. Τα έπιπλα του παιδικού δωματίου πρέπει να έχουν στρογγυλεμένες άκρες ώστε το παιδί να μην τραυματιστεί επικίνδυνα αν χτυπήσει πάνω σε αυτές. Τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν στο γραφείο που καλό είναι να είναι οβάλ και όχι τετράγωνο. Επειδή όμως τα περισσότερα, αν όχι όλα, τα έτοιμα έπιπλα έχουν τετραγωνισμένες άκρες καλό θα είναι να τις καλύψετε με τα ειδικά προστατευτικά.

konstantaras.gr - Παιδικά Έπιπλα - Κάλυψη Γωνιών Επίπλων

Παιδικά έπιπλα και σκάλες

Υπάρχουν κάποια πολύ χαριτωμένα παιδικά έπιπλα κυρίως συνθέσεις κρεβατιών με γραφείο. Tα οποία έχουν επίπεδα και συνεπώς σκάλες. Όσο κι αν γοητεύουν στην αρχή, σας προτείνουμε να μην τα προτιμήσετε, όσο το παιδί είναι μικρό. Αφού μπορεί πολύ εύκολα να πέσει και να χτυπήσει. Αν δεν έχετε άλλη εναλλακτική από το να αγοράσετε κουκέτα, καλό είναι το μικρότερο παιδί να κοιμάται στο κάτω κρεβάτι.

Παιδικά έπιπλα και μινιμαλισμός

Στις παιδικές κρεβατοκάμαρες καλό είναι να περιορίζουμε όσο μπορούμε τα έπιπλα και μην προσθέτουμε συνεχώς κάτι στο χώρο. Ασταθείς βιβλιοθήκες και βαριά διακοσμητικά πρέπει να απουσιάζουν. Λούτρινα αρκουδάκια και φωτεινές ταπετσαρίες στον τοίχο μπορούν να αναπληρώσουν το κενό της διακόσμησης και να αναδείξουν με ασφάλεια τα σημεία που θέλετε. Έτσι θα μπορείτε να κοιμάστε και εσείς ήσυχοι.

Konstantaras.gr - Παιδικά Έπιπλα - Κρεβατοκάμαρα

Παιδικά έπιπλα: πρίζες και φωτιστικά

Μην ξεχάσετε να κλείσετε τις πρίζες με τα ειδικά προστατευτικά, γιατί τα παιδιά –ειδικά μικρής ηλικίας- τείνουν να βάζουν τα δάχτυλά τους παντού. Καλό είναι επίσης οι λάμπες να βρίσκονται σε σημείο που δεν φτάνει το παιδί, οπότε οι επιδαπέδιες και επιτραπέζιες λάμπες δεν προτιμώνται.

Παιδικά έπιπλα και ράφια

Γενικά, οτιδήποτε βρίσκεται σε χαμηλό ύψος πρέπει να είναι ελαφρύ. Ράφια με βιβλία καταρχήν δεν χρειάζονται μέχρι το παιδί σας να πάει σχολείο, ενώ και λοιποί αποθηκευτικοί χώροι καλό είναι να περιέχουν ελαφριά πράγματα που δεν μπορούν να τραυματίσουν το παιδί.

Παιδικά έπιπλα: Κουρτίνες

Οι μαλακές βαμβακερές κουρτίνες από χοντρό ύφασμα είναι η καλύτερη λύση. Οι μακριές κουρτίνες από λεπτό ύφασμα που μπορεί εύκολα να τυλιχτεί γύρω από το παιδί πρέπει να αποφεύγονται. Ενώ και τα στόρια δεν είναι σωστή ιδέα αφού μπορεί ο λαιμός του παιδιού να σφηνώσει ανάμεσα τους. Αν φυσικά μπορεί να τα φτάσει αφού τα στόρια έχουν το θετικό πως ανεβαίνουν ψηλά και πως κατασκευάζονται και από ύφασμα. Τα στόρια με ύφασμα είναι τα πιο ασφαλή.

Konstantaras.gr - Παιδική Κρεβατοκάμαρα

Παιδικά έπιπλα: Κρεβάτι

Δεν είναι λίγα τα παιδικά έπιπλα που συνδυάζουν το κρεβάτι με κάποια ράφια πάνω από το προσκεφάλι. Όσο και αν κάτι τέτοιο μπορεί να ακούγεται πρακτικό και λειτουργικό μπορεί να φανεί επικίνδυνο σε περίπτωση σεισμού.