Uncategorized, Διάφορα

Καθαρισμός γραφείου: Tips να παραμείνει ο χώρος καθαρός

Έπειτα από μεγάλο διάστημα καραντινών και απαγορεύσεων, έχουμε επιστρέψει στην εργασία από τα γραφεία. Η διατήρηση αυτού του χώρου καθαρού είναι απαραίτητη, καθώς επιτρέπει στους εργαζόμενους να είναι υγιείς, χαρούμενοι και παραγωγικοί. Η ανάθεση αυτού του έργου μάλιστα σε ειδικούς ενισχύει τα θετικά αποτελέσματα.

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες εταιρείες χρησιμοποιούν εξειδικευμένο προσωπικό για την καθαριότητα του γραφείου, υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς για να παραμείνει ο χώρος καθαρός και συμμαζεμένος σε καθημερινή βάση.

Ας δούμε παρακάτω τι πρέπει να προσέξει ο καθένας από εμάς για την καθαριότητα του γραφείου ωστε να παραμένει καθαρό καθόλη την διάρκεια της εργασιακής ημέρας.

 

1.   Διατηρείτε την κουζίνα σε άρτια κατάσταση

 

Η κουζίνα αποτελεί έναν από τους χώρους που χρησιμοποιούν σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι σε μια εταιρεία. Συνεπώς, η τακτική απολύμανση της κρατά μακριά τα μικρόβια και τα βακτήρια. Για τη διατήρηση της καθαριότητας της, οι ειδικοί συστήνουν να χρησιμοποιείτε διάφορα είδη καθαρισμού έπειτα από την επίσκεψη σε αυτή. Για παράδειγμα, κααθρίζετε με ένα πανάκι με μικροίνες τον νιπτήρα, τον φούρνο μικροκυμάτων και άλλες συσκευές ή επιφάνειες που θα χρησιμοποιήσετε έπειτα από τη χρήση τους.

 

Ostrianet.gr - Καθαρισμός Κουζίνας Γραφείου

 

2.   Βγάζετε καθημερινά τα σκουπίδια

Το πρώτο βήμα για ένα καθαρό γραφείο χωρίς σκουπίδια είναι να έχετε αρκετά καλαθάκια σκουπιδιών, ιδανικά ανά ένα ή δύο γραφεία. Έπειτα, θα πρέπει να βγάζετε καθημερινά τα σκουπίδια, να καθαρίζετε τα καλαθάκια και να αλλάζετε σακούλα, για την αποφυγή της εμφάνισης δυσάρεστων οσμών και πρόληψης της εξάπλωσης βακτηρίων.

 

3. Διατηρείτε τα γραφεία καθαρά

Τα ακατάστατα και βρώμικα γραφεία αποσπούν την προσοχή των υπαλλήλων. Διατηρείτε αυτές τις περιοχές καθαρές με ειδικά προϊόντα καθαρισμού που διώχνουν τη σκόνη. Επιπλέον, έχετε ειδικά  υγρά πανάκια καθαρισμού για να καθαρίζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα το γραφείο. Αποφεύγετε να τρώτε στο γραφείο σας, για να μην πέφτουν ψίχουλα ή υγρά στο πληκτρολόγιο σας αλλα και στα στον χώρο σας γενικά.

 

Ostrianet.gr - Καθαρό Γραφείο

 

4.   Απολυμαίνετε τα μπάνια

 

Το μπάνιο αποτελεί μια από τις βασικότερες εστίες μικροβίων. Η διατήρηση του σε άρτια κατάσταση μας προστατεύει από τη μείωση κρυολογημάτων και εμφάνιση ασθενειών. Όσον αφορά το χώρο του μπάνιου, για τη διατήρηση της καθαριότητας του προτιμάτε επαγγελματικά είδη καθαρισμού που εξοντώνουν τον μεγαλύτερο αριθμό των βακτηρίων. Φροντίζετε στο μπάνιο να υπάρχει πάντοτε διαθέσιμο χαρτί και σαπούνι χεριών, για την προσωπική σας υγιεινή.

 

5.   Κρατάτε το break room σε τάξη

 

Οι κοινόχρηστοι χώροι θα πρέπει να παραμένουν σε καλή κατάσταση για την αποφυγή της βρωμιάς και της συσσώρευσης σκόνης αλλά και βακτηρίων. Επομένως, για μέγιστα αποτελέσματα χρησιμοποιείτε επαγγελματικά καθαριστικά για τον καθημερινό σχολαστικό καθαρισμό των χώρων αυτών.

Ostrianet.gr - Καθαρό Δωμάτιο Διαλείμματος

 

6.   Καθαρά πατώματα

Τα καθαρά πατώματα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για τη διατήρηση της καθαριότητας του γραφείου. Όσο συμμαζεμένοι και να είναι τα γραφεία και οι κοινόχρηστοι χώροι, αν το δάπεδο έχει σκόνη, τρίχες ή λεκέδες, η συνολική εικόνα του γραφείου δε θα προσδίδει καθαριότητα. Χρησιμοποιήστε επαγγελματικές σφουγγαρίστρες, αλλά και ειδικές σκούπες για την άμεση καθαριότητα και λάμψη των πατωμάτων.

 

Ανακαλύψτε επαγγελματικά προϊόντα και είδη καθαρισμού στο Ostrianet!