Διάφορα

Επιλέγοντας τα καλύτερα φωτιστικά εσωτερικού χώρου για το παιδικό δωμάτιο

Τα σωστά φωτιστικά εσωτερικού χώρου προσφέρουν περισσότερα από τον φωτισμό του δωματίου. Συμπληρώνουν το στυλ και την αισθητική του χώρου αλλά και τονίζουν την ατμόσφαιρα που θέλετε να πετύχετε. Μην μένετε στο σκοτάδι. Δείτε μερικές ιδέες για φωτιστικά εσωτερικού χώρου που θα αναδείξουν το παιδικό δωμάτιο.

Επιλέξτε φωτιστικά με γνώμονα το μέγεθος του δωματίου

Αν το παιδικό δωμάτιο δεν είναι ιδιαίτερα ευρύχωρο, προτιμήστε ένα μικρότερο φωτιστικό δαπέδου ή επιτραπέζιο για να αποφύγετε να φορτώσετε τον χώρο με περιττά αντικείμενα. Φυσικά, αν υπάρχει ελεύθερος χώρος επιλέξτε φωτιστικά εσωτερικού χώρου σε μεγαλύτερο μέγεθος που εντυπωσιάζουν. Ακόμα, ένα φινετσάτο κρεμαστό φωτιστικό μπορεί να δώσει άλλη αίσθηση στο χώρο και να συμπληρώσετε την εικόνα με λιγότερο εντυπωσιακά φωτιστικά που όμως θα σας εξυπηρετούν στην καθημερινότητα.

Τα παιδικά δωμάτια χρειάζονται ποικιλία επιλογών

εσωτερικά φωτιστικά

Βεβαιωθείτε πως σε κάθε παιδικό δωμάτιο υπάρχει τουλάχιστον ένα νυχτερινό φως που συνδέεται με πρίζα. Όσα λειτουργούν με μπαταρίες μπορεί να σταματήσουν να παράγουν φως κατά τη διάρκεια της νύχτας και να πλημμυρίσει σκοτάδι το δωμάτιο. Δε θα θέλατε να αναστατωθεί το παιδάκι σας αν σηκωθεί τη νύχτα και φοβηθεί από το σκοτάδι! Ένα επιτραπέζιο φωτιστικό εσωτερικού χώρου είναι ιδανικό, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αργότερα, όταν μεγαλώσει στο γραφείο του για να κάνει τα μαθήματα του με άνεση. Ένα ακόμα φωτιστικό στο οποίο θα πρέπει να επενδύσετε είναι ένα φωτιστικό δαπέδου για να μπορείτε να διαβάζετε παραμύθια με τα παιδιά σας χωρίς δυσκολία. Αν το συνδυάσετε με μια άνετη πολυθρόνα ή μαξιλάρες, θα δημιουργήσετε μια ευχάριστη γωνιά που θα συντροφεύει την αγαπημένη σας ασχολία.

Η πρακτικότητα και η ασφάλεια έρχεται πρώτη

Σε ένα δωμάτιο όπου υπάρχουν παιδιά θέλετε τα φωτιστικά εσωτερικού χώρου να σας εξυπηρετούν σε όλες τις καθημερινές δραστηριότητες αλλά και να ενισχύουν την ασφάλεια. Όπως προαναφέραμε, τα φώτα νυκτός είναι απαραίτητα στο παιδικό δωμάτιο, ειδικά αν τα παιδιά σας είναι μικρά σε ηλικία και είναι πιθανό να ξυπνήσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Παράλληλα, και εσείς χρειάζεστε ένα διακριτικό φως που δε θα ενοχλεί τον ύπνο του παιδιού αλλά θα σας επιτρέπει να το ελέγχετε όταν θα μπαίνετε στο δωμάτιο χωρίς να σκοντάφτετε! 

Αν το παιδί σας είναι σε ηλικία που μπουσουλάει, τα καλώδια και οι πρίζες δεν είναι πολύ καλή ιδέα να κρέμονται από δω και από κει στο χώρο. Εκτός του ότι μπορεί να παρασύρει το φωτιστικό καταλάθος και να χτυπήσει, μπορεί να τραβήξει την πρίζα απότομα και να προκληθεί ατύχημα. Γι αυτό τα φωτιστικά εσωτερικού χώρου που τοποθετούνται στο ταβάνι ή τα επιτοίχια είναι μια εξαιρετική λύση για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο! Μπορείτε να βρείτε τεράστια ποικιλία σε σχέδια, σχήματα, και στυλ, για να δώσετε τη δική σας πινελιά στο χώρο με βάση την αισθητική που προτιμάτε.

Συνολικά, είναι θεμιτό να τολμήσετε όσον αφορά τα φωτιστικά εσωτερικού χώρου για το παιδικό δωμάτιο. Μην περιορίζεστε μόνο σε μια πηγή φωτός, αλλά δημιουργήστε φωτεινές “στρώσεις” στο χώρο που θα τον αναδείξουν. Τέλος, δεν είναι απαραίτητο να επιλέξετε παιδικά φωτιστικά με έντονα και πολύχρωμα σχέδια. Αν το γούστο σας είναι απλό, μπορείτε να βρείτε λύσεις σε ήπιο, μίνιμαλ σχεδιασμό που στολίζουν το χώρο χωρίς να τον φορτώνουν υπερβολικά. Αφήστε τη φαντασία σας να οργιάσει!