Επιχειρήσεις

Επαγγελματικές ψησταριές κάρβουνου: Πώς να επιλέξετε την κατάλληλη για εσάς

Οι ψησταριές κάρβουνου αποτελούν την πιο δημοφιλή επιλογή στις επιχειρήσεις εστίασης, καθώς δίνουν μια αξεπέραστη γεύση στο ψήσιμο. Αν και είναι οι πιο απαιτητικές, καθώς απαιτούν προετοιμασία περίπου μισής ώρας πριν ξεκινήσει το ψήσιμο καθώς και ψήστη με μεγάλη εμπειρία, οπωσδήποτε κάνουν τη διαφορά στο τελικό γευστικό αποτέλεσμα. Οι επαγγελματικές ψησταριές κάρβουνου, όμως, χρειάζονται αρκετή προσοχή, ώστε να υπολογιστεί σωστά η ποσότητα κάρβουνου, αλλά και με το πέρας της λειτουργίας τους να καθαριστούν καλά, ώστε να μην αφήσουν κατάλοιπα.

Ας δούμε, όμως, παρακάτω όλα όσα πρέπει να προσέξετε, για να αποκτήσετε την κατάλληλη για την επιχείρησή σας, αυτή που θα σας βολέψει ως προς την ανθεκτικότητα και την ευχρηστία της.

Επαγγελματική κουζίνα εστιατορίου με ψησταριά κάρβουνου

Διαστάσεις

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφασίσετε είναι το μέγεθος της ψησταριάς που θα αγοράσετε. Οι επαγγελματικές ψησταριές κάρβουνου είναι πολύ μεγαλύτερες από τις οικιακές ως προς το μήκος και το πλάτος, καθώς απαιτείται μεγαλύτερη επιφάνεια ψησίματος. Επιπλέον, πολλές ψησταριές διαθέτουν και σούβλα ή και περισσότερες σούβλες, οπότε απαιτούν χώρο και στο ύψος.

Φυσικά, όσο πιο μεγάλο το μέγεθος τόσο πιο υψηλή η αποδοτικότητα της ψησταριάς, όμως αυτό δεν είναι πάντα το ζητούμενο. Αν οι απαιτήσεις στο εστιατόριο είναι υψηλές, τότε μια μεγάλη ψησταριά είναι πολύ βολική.

Αν, όμως, δεν αναμένονται τόσο μεγάλες απαιτήσεις, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια μικρότερη ψησταριά, η οποία έχει μικρότερες απαιτήσεις ως προς την προετοιμασία, την ποσότητα κάρβουνου αλλά και τον καθαρισμό της.

Βασικό είναι να θυμάστε ότι η ψησταριά απαιτεί αρκετό χώρο περιμετρικά, ώστε να υπάρχει επαρκής αερισμός και να διαχέεται η θερμότητα, οπότε πρέπει να υπολογίσετε και αυτά τα επιπλέον εκατοστά στον διαθέσιμο χώρο που έχετε.

Αξεσουάρ και επιπλέον χαρακτηριστικά

Από εκεί και πέρα, καλό είναι να σκεφθείτε αν θέλετε η ψησταριά να έχει ορισμένα πρόσθετα χαρακτηριστικά. Αυτά μπορεί να είναι:

  • Σούβλες, εφόσον προσφέρετε και σουβλιστό κρέας
  • Φούσκα από πάνω για την απορρόφηση των καπνών και των οσμών
  • Χώρος αποθήκευσης με συρτάρια
  • Ρυθμιζόμενα πόδια στο ύψος ή ροδάκια για εύκολη μετακίνηση της ψησταριάς
  • Σύστημα ταχείας ανάφλεξης με ανεμιστήρα για την επιτάχυνση της δημιουργίας κάρβουνων.

Ψήσιμο κρέατος σε επαγγελματική ψησταριά κάρβουνου

Υλικό

Τέλος, προσοχή πρέπει να δώσετε στο υλικό της ψησταριάς. Ο χάλυβας είναι η πιο κοινή επιλογή, επειδή είναι οικονομικός και συντηρείται εύκολα λόγω της υψηλής ανθεκτικότητάς του. Από την άλλη, το μαντέμι είναι εξαιρετικό για τις επαγγελματικές ψησταριές κάρβουνου, επειδή κατανέμει ομοιόμορφα τη θερμότητα και διατηρεί τη θερμοκρασία. Έτσι, αναδεικνύει τη γεύση του κρέατος, ενώ ταυτόχρονα σας βοηθάει να κάνετε και οικονομία στα κάρβουνα. Έτσι, έρχεται γρήγορα απόσβεση της αρχικής υψηλότερης τιμής αγοράς του.

Στην εταιρεία Serkoararat.gr θα βρείτε επαγγελματικές ψησταριές κάρβουνου, κορυφαίας ποιότητας κατασκευής στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Διαβάστε επίσης: Βιτρίνες τροφίμων: Όσα πρέπει να προσέξετε για την όμορφη και ασφαλή παρουσίαση των φαγητών