Επιχειρήσεις

Το σαλόνι, ένα από τα κυριότερα δωμάτια

Το σαλόνι είναι ένα από τα κυριότερα δωμάτια του σπιτιού. Το σαλόνι είναι στην ουσία το πρώτο δωμάτιο που συναντά κανείς εισερχόμενος στην οικία. Πρόκειται για τη «βιτρίνα» του σπιτιού. Οπότε το σαλόνι, ως έπιπλο, θα πρέπει να επιλέγεται με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε εκτός από πρακτικό, άνετο, και να ταιριάζει με το στυλ διακόσμησης που θέλουμε να προσδώσουμε στο δωμάτιο.

Μπαίνοντας κανείς στο σπίτι περνά συνήθως από ένα μικρό διάδρομο. Εκεί συχνά τοποθετείται μια κρεμάστρα, μια παπουτσοθήκη, ενώ πρακτική θα είναι η παρουσία και ενός πορτ μαντώ. Βέβαια στις παλαιότερες οικίες οι χώροι για τους εσωτερικούς διαδρόμους είναι περισσότερο διευρυμένοι. Αντίθετα, στις πιο σύγχρονες κατασκευές, που επικρατεί η φιλοσοφία του minimal, με την πλήρη αξιοποίηση κάθε σπιθαμής, τα χωλ είναι σχετικά περιορισμένα, ενίοτε σχεδόν ανύπαρκτα. Επίσης θεωρείται ότι καλό είναι η επίπλωση να είναι σχετικά ανάλαφρη.

Konstantaras.net - Χολ

Τα έπιπλα αποτελούν βασικά στοιχεία για ένα σπίτι, την όλη δομή του, τη διακόσμηση, καθώς και το στυλ γενικότερα. Σίγουρα χαρακτηρίζουν το γενικότερο ύφος της κατοικίας, σε συνδυασμό με την κατασκευαστική φιλοσοφία και τον αρχιτεκτονικό ρυθμό. Τα χρώματα και τα υλικά θα πρέπει να συνυπάρχουν με αρμονία. Βέβαια το κάθε έπιπλο έχει τη δική του σημασία σε μία οικία, ως προς τη χρήση και τη θέση του.

Με ποια κριτήρια διαλέγουμε το σαλόνι;

Η αγορά του έχει να κάνει με διαφορετικές παραμέτρους.

  • Οι διαστάσεις. Σίγουρα όλοι μας θέλουμε να καθόμαστε σε ένα ευρύχωρο σαλόνι – καναπέ, είτε είμαστε μόνοι είτε με τα μέλη της οικογένειάς μας ή τους φίλους μας. Ωστόσο θα  πρέπει να μετρήσουμε πρώτα το χώρο μας. Μπορεί να φαντάζει ως λεπτομέρεια, αλλά πρόκειται για το βασικότερο κομμάτι. Η χωροθέτηση θα πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξασφαλίζεται η αντίστοιχη άνεση και στο σαλόνι ως χώρο. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η επιλογή του σχήματος, εάν το σαλόνι – καναπές θα είναι γωνία, σπαστό ή μονοκόμματο.
  • Το στυλ του καναπέ. Θέλετε να είναι κλασσικό ή μοντέρνο.
  • Το υλικό κατασκευής. τα φυσικά υλικά προφανώς θεωρούνται και ως τα πιο καλά και γερά, δηλαδή ξύλο και δέρμα. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και διαφορετικά υλικά. Δώστε βάση στον σκελετό του καναπέ όχι μόνο το σχήμα του αλλά και το υλικό κατασκευής του. Ο σκελετός, όπως και τα πόδια, για παράδειγμα, μπορεί να είναι και μεταλλικός ή το περίβλημα από δερματίνη.
  • Το υλικό των υφασμάτων. Θα είναι από δέρμα, suede, βαμβακερό, αδιάβροχο;
  • Το χρώμα των υφασμάτων και των καλυμμάτων. Ο κατάλληλος συνδυασμός και η επίτευξη αρμονίας βοηθάνε καταλυτικά στο ντεκόρ, αλλά και στη δημιουργία ευχάριστης ατμόσφαιρας.

Konstantaras.net - Χειροποίητα Έπιπλα

Βέβαια, οι οικονομικές δυνατότητες του καθενός έχουν το δικό τους βασικό ρόλο, το σημαντικότερο ίσως, για την τελική επιλογή. Οπωσδήποτε υπάρχουν και οι ευκαιρίες για «έξυπνες» επιλογές, όπου μπορεί να συνδυαστεί η ποιότητα με την προσιτή τιμή. Το ρίσκο, ωστόσο, σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μεγαλύτερο. Όπως και να το κάνουμε, τα ακριβά έπιπλα, δη τα χειροποίητα έπιπλα, θεωρούνται και ως τα καλύτερα και μακροβιότερα.