Επιχειρήσεις

Εξοπλισμός για έπιπλα ξενοδοχείων: 3 λάθη στην αγορά του και πώς να τα αποφύγετε

Αν δραστηριοποιείστε στον ξενοδοχειακό τομέα και σκέφτεστε να ανοίξετε τη δικιά σας επιχείρηση, θα γνωρίζετε καλά πόσο πολύπλοκο είναι το ζήτημα της δημιουργίας από το μηδέν μιας ξενοδοχειακής μονάδας ή ακόμα και της ανακαίνισης ενός ήδη υπάρχοντος ξενοδοχείου. Τα ζητήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι πολλά και σοβαρά και ίσως δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε. Ένα θέμα, το οποίο πρέπει να επιμεληθείτε σε αρχικό στάδιο, είναι ο εξοπλισμός για έπιπλα ξενοδοχείων. Μπορεί αυτό το θέμα να θεωρείται από τους ειδικούς ένα από τα τελευταία στάδια στην όλη διαδικασία, όμως η αλήθεια είναι ότι μπορεί να σας προκαλέσει πολλά προβλήματα από το πουθενά, αν δεν γνωρίζετε τι ακριβώς πρέπει να προσέξετε και ποια λάθη να αποφύγετε.

Στο serkoararat.gr θα βρείτε επαγγελματικό εξοπλισμό για ξενοδοχεία και χώρους εστίασης.

Διαβάστε παρακάτω τα τρία συχνότερα λάθη που γίνονται στην επιλογή του κατασκευαστή των επίπλων, για να είστε απόλυτα προετοιμασμένοι και να ξέρετε πώς θα τα αποφύγετε.

Δεν γνωρίζετε καλά τον κατασκευαστή

Για να αποφασίσετε σε ποιον κατασκευαστή επίπλων θα εμπιστευθείτε τον εξοπλισμό του ξενοδοχείου σας, πρέπει προηγουμένως να τον γνωρίζετε καλά. Και δεν εννοούμε φυσικά την προσωπική γνώση, η οποία καλό είναι να υπάρχει, αλλά δεν πρέπει να αποτελεί το απόλυτο κριτήριο, όπως γίνεται συνήθως. Εννοούμε να έχετε ψάξει προηγούμενες δουλειές του κατασκευαστή και να γνωρίζετε τα χαρακτηριστικά των προϊόντων του. Ιδανικά, εφόσον κάτι τέτοιο επιτρέπεται από άποψη χρόνου και κόστους, καλό είναι να επισκεφθείτε τις εγκαταστάσεις του κατασκευαστή και να διαπιστώσετε ότι πληρούν τις προδιαγραφές που έχετε θέσει.

Δεν παρακολουθείτε στενά τη διαδικασία παραγωγής

Με τόσες εκκρεμότητες να τρέχουν είναι λογικό να μην παρακολουθείτε στενά τη διαδικασία παραγωγής των επίπλων. Ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι κομβικής σημασίας, για να εξελιχθούν όλα σωστά και στην ώρα τους. Για να γίνει ορθά και ολοκληρωμένα η παρακολούθηση, βεβαιωθείτε ότι έχετε συμφωνήσει κάτι τέτοιο στη σύμβαση με τον κατασκευαστή. Τακτικές αναφορές με την πρόοδο των εργασιών, φωτογραφίες αλλά και τηλεφωνική επικοινωνία θα σας επιτρέψουν να βλέπετε αν ο εξοπλισμός για έπιπλα ξενοδοχείων είναι αυτός που είχατε φανταστεί και θα παραδοθεί στην ώρα του.

Δεν προσέχετε τη συσκευασία και τη μεταφορά του ξενοδοχειακού εξοπλισμού

Πολύ συχνά επικεντρωνόμαστε σε αυτόν καθ’ αυτόν τον εξοπλισμό για τα έπιπλα του ξενοδοχείου μας και δεν ασχολούμαστε με ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Το πώς αυτός θα συσκευαστεί και θα μεταφερθεί στον προορισμό του. Εκτός από την ασφαλή μεταφορά του αλλά και το ποιος φέρει την ευθύνη σε περίπτωση ζημιάς σε αυτό το στάδιο, σας συνιστούμε να δώσετε και πολύ λεπτομερείς οδηγίες για το πώς πρέπει να συσκευαστεί κάθε έπιπλο και ποιες ταμπέλες πρέπει να μπουν σε κάθε κούτα. Αυτό θα σας σώσει από πολλά προβλήματα, όταν φτάσουν τα έπιπλα, αλλά και από πολύ χρόνο, όταν θα τα οργανώσετε, ειδικά αν μιλάμε για μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα με πολλά δωμάτια και κοινόχρηστους χώρους.