Διάφορα

4 μυστικά για αποδοτική αγορά χρυσού

Η αγορά χρυσού είναι μια ολόκληρη επιστήμη. Μπορεί πλέον να ασχολούνται ολοένα και περισσότεροι ιδιώτες και ερασιτέχνες επενδυτές, όμως η αλήθεια είναι ότι δεν είναι κάτι εύκολο. Ο χρυσός έχει γίνει ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα μέσα συναλλαγής και αποταμίευσης τα τελευταία χρόνια. Οι λόγοι για αυτό είναι η αποσταθεροποίηση της οικονομίας και το καθεστώς κρίσης που βιώνουν πολλές χώρες στο δυτικό κόσμο. Αυτό έχει οδηγήσει τους επενδυτές να αποζητούν ένα σταθερό μέσο συναλλαγών, ώστε να παρακάμψουν τον πληθωρισμό. Ποια είναι τα μυστικά, όμως, για να βγείτε κερδισμένοι από την αγορά χρυσού;

Βρείτε την κατάλληλη στιγμή

Σκεφθείτε την αγορά χρυσού όπως το χρηματιστήριο. Το ιδανικό είναι να αγοράζει κανείς όταν οι τιμές είναι χαμηλές και να πουλάει όταν είναι υψηλές. Διαφορετικά, υπάρχει κίνδυνος να δαπανήσετε πολλά χρήματα και όταν τελικά θελήσετε να πουλήσετε το χρυσό να βγείτε ζημιωμένοι. Η τιμή χρυσού είναι χαμηλή σε περιόδους, όπου δεν υπάρχει κρίση, οπότε το χρήμα θεωρείται σταθερό μέσο, και αυξάνεται πολύ σε χρονικά διαστήματα αβεβαιότητας, όταν η ζήτηση είναι μεγάλη.

Ενεχυροδανειστηριο.gr - Χρυσός - Δολλάριο

Κάντε έρευνα

Δυστυχώς, είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει κανείς το πότε θα υπάρξει οικονομική κρίση, πότε η ζήτηση θα αυξηθεί και πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για την αγορά χρυσού. Πλέον, δε, η τιμή χρυσού ανεβαίνει συνεχώς. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να ψάξετε πολύ καλά τις προβλέψεις για την τιμή χρυσού. Βγαίνουν κάθε χρόνο από έμπειρες εταιρείες ανάλυσης συγκεκριμένες προβλέψεις πενταετίας για το πώς θα κυμανθεί η αγορά χρυσού. Οι προβλέψεις αυτές βασίζονται στη διαθεσιμότητα και την εξόρυξη του μετάλλου καθώς και στις πιθανότητες να επιλυθούν ή να χειροτερέψουν κάποια διεθνή πολιτικά θέματα. Όπως για παράδειγμα το Brexit.

Η επένδυση σε ράβδους χρυσού

Αν αποφασίσετε να κάνετε μεγάλη επένδυση και να αγοράσετε ράβδους χρυσού, τότε μπορείτε να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε τράπεζα στην ελληνική επικράτεια. Ωστόσο, η συναλλαγή εκεί δεν είναι τόσο απλή, καθώς για αγορές άνω των 15.000€ απαιτούνται διάφορα έγγραφα, για να προληφθεί η νομιμοποίηση παράνομων εσόδων και η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Τα έγγραφα αυτά είναι το εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος, βεβαιωμένη διεύθυνση και τηλέφωνο κατοικίας και παραστατικό φορέα κοινωνικής ασφάλισης.

Ενεχυροδανειστηριο.gr - Χρυσός

Απευθυνθείτε στον κατάλληλο φορέα

Υπάρχουν πολλά μέρη, στα οποία μπορείτε να αγοράσετε χρυσό. Λίρες Αγγλίας μπορείτε να αγοράσετε στην Τράπεζα της Ελλάδος καθώς και στο Βρετανικό Νομισματοκοπείο, αλλά υπάρχουν και τα ανταλλακτήρια χρυσού. Σε αυτά, έχετε μεγαλύτερη ποικιλία και μπορείτε να αγοράσετε και κοσμήματα, καθώς και χρησιμοποιημένες λίρες, όμως θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Όπου και αν κάνετε τη συναλλαγή, βεβαιωθείτε για τα καράτια του χρυσού καθώς και για την τιμή του. Αυτή καθορίζεται κάθε μέρα και είναι ίδια για όλο τον πλανήτη, οπότε καλό είναι να τη γνωρίζετε πριν κάνετε οποιαδήποτε συναλλαγή.