Επιχειρήσεις

Επαγγελματικός εξοπλισμός εστίασης: 4 συσκευές που δεν φανταζόσασταν ότι θα χρειαστείτε

Αν σχεδιάζετε να ανοίξετε κάποια επιχείρηση μαζικής εστίασης, τότε εκτός από τα λοιπά διαδικαστικά και τις σχετικές άδειες θα έχετε μπει στη διαδικασία να σκεφθείτε και ποιες συσκευές θα χρειαστείτε. Ο επαγγελματικός εξοπλισμός εστίασης περιλαμβάνει διάφορα μηχανήματα, όπως κουζίνες, συσκευές προετοιμασίας και παρουσίασης φαγητού, επαγγελματικά πλυντήρια και ψυγεία, καταψύκτες και φυσικά τα έπιπλα του καταστήματος. Σίγουρα, όλα τα παραπάνω τα έχετε σκεφθεί και τα έχετε υπολογίσει στο κόστος. Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένες συσκευές που δεν φαντάζεστε πόσο χρήσιμες θα σας φανούν, αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν τις έχετε λάβει υπόψη. Διαβάστε παρακάτω και θα εκπλαγείτε που σας είχαν ξεφύγει!

Επαγγελματικές παγομηχανές

παγομηχανηΈχετε στο μυαλό σας να αγοράζετε έτοιμο πάγο για τις ημερήσιες ανάγκες του εστιατορίου, της καφετέριας ή του μπαρ σας; Σύντομα, θα διαπιστώσετε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου συμφέρον, αφού η τιμή του έτοιμου πάγου είναι υψηλή, ενώ συχνά θα ξεμένετε, αν δεν έχετε κάνει απόλυτα σωστό υπολογισμό ή αν έχετε παραπάνω κόσμο από το αναμενόμενο. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι οι επαγγελματικές παγομηχανές, των οποίων η απόσβεση έρχεται πολύ γρήγορα, αφού είναι η πλέον συμφέρουσα αλλά και βολική κίνηση για πάγο στη στιγμή.

Συσκευασίες σε κενό αέρος

Μηχανή συσκευασίας κενού αεροςΟι μηχανές vacuum ή αλλιώς μηχανές συσκευασίας σε κενό αέρος είναι πολύ χρήσιμες για ευπαθή τρόφιμα, τα οποία αλλοιώνονται λόγω της επαφής τους με μικροοργανισμούς που ζουν στο οξυγόνο, όπως τα τυριά, τα φρούτα και τα λαχανικά. Έτσι, όταν αποθηκεύονται σε κενό αέρος, χάρη στις ειδικές αυτές μηχανές που αφαιρούν από τη συσκευασία τον αέρα, μπορούν να διατηρηθούν αναλλοίωτες, χωρίς να αλλάξει ούτε η γεύση ούτε η υφή τους, για πολύ περισσότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τις απλές συσκευασίες και μάλιστα εκτός ψυγείου. Έτσι, όχι μόνο θα επωφεληθείτε, αφού θα πετυχαίνετε καλύτερη συντήρηση στην αποθήκη σας, αλλά ταυτόχρονα θα εξοικονομήσετε και πολύ χώρο.

Πατατοκόφτες

πατατοκοφτηςΗ σωστή αλλά και γρήγορη προετοιμασία του φαγητού είναι κομβικής σημασίας για ένα κατάστημα εστίασης, είτε είναι εστιατόριο είτε καφετέρια που προσφέρει κάποια ελαφριά σνακ. Όσο περισσότερα χρήματα επενδύσετε στον εξοπλισμό μαζικής εστίασης, τόσο περισσότερα θα κερδίσετε, αφού δεν θα ξοδεύετε σε ανθρώπινο δυναμικό. Ο πατατοκόφτης είναι μια κλασική περίπτωση, στην οποία ένα τόσο δημοφιλές φαγητό, όπως οι τηγανιτές πατάτες, ετοιμάζεται αμέσως χωρίς να πρέπει να απασχολείται ένας άνθρωπος full time με αυτό.

Μηχανή ελληνικού καφέ

Επαγγελματική χόβολη για ελληνικό καφέ

Αν ανοίγετε καφετέρια, σίγουρα θα έχετε δώσει πολύ μεγάλη σημασία στη μηχανή εσπρέσο καθώς και στη μηχανή καφέ φίλτρου, αφού σε αυτές οι διαβαθμίσεις είναι μεγάλες τόσο στην τιμή όσο και στην ποιότητα. Όμως, ολοένα και περισσότεροι πελάτες θα σας ζητούν ελληνικό καφέ και οπωσδήποτε υπάρχει πιο αποδοτικός τρόπος να τον ετοιμάζετε από το μπρίκι που θέλει ώρα. Η μηχανές ελληνικού καφέ θα ετοιμάζουν αυθεντικό καφέ που θα αφήνει όλους τους πελάτες ικανοποιημένους και θα δίνει στο μαγαζί σας ένα πιο παραδοσιακό άρωμα.