Διάφορα

Έπιπλα κουζίνας μοντέρνα: Πώς να σχεδιάσετε μια minimal κουζίνα

Τα έπιπλα κουζίνας μοντέρνα ή κλασικά κάνουν πάντα τη διαφορά σε αυτόν τον χώρο, στον οποίο περνάμε τόσες ώρες της μέρας μας. Αν, μάλιστα, η κουζίνα είναι ενιαία με το σαλόνι, τότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην αισθητική των επίπλων, ώστε να δένουν με το σημαντικότερο δωμάτιο του σπιτιού.

Τα μοντέρνα έπιπλα κουζίνας είναι η αγαπημένη επιλογή τα τελευταία χρόνια και όχι άδικα, αφού συνδυάζουν την απλότητα με το υψηλό design με τον καλύτερο τρόπο χωρίς να βαραίνουν την αισθητική.

Πώς, όμως, μπορείτε να φτιάξετε μια minimal μοντέρνα κουζίνα που θα μοιάζει με αυτές των περιοδικών; Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεστε, αρκεί να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

Απλά ντουλάπια

Τα ντουλάπια είναι αυτά που κυριαρχούν στην κουζίνα και θα δώσουν τον τόνο του στυλ της. Έτσι, λοιπόν, θα πρέπει να επενδύσετε σε απλά ντουλάπια με επίπεδες επιφάνειες χωρίς περίτεχνες λεπτομέρειες. Αν δεν έχουν καν χερούλια και ανοίγουν με άλλους έξυπνους τρόπους, ακόμα καλύτερα.

Χρώμα

Κουζίνα με σκούρες αποχρώσεις

Γενικά, υπάρχει μεγάλη ελευθερία στην επιλογή του χρώματος, όμως μερικά χρώματα είναι συνδυασμένα στο μυαλό μας με τις μοντέρνες κουζίνες. Αυτά είναι το γκρι (ανοιχτό ή σκούρο), το λευκό και το μαύρο, τα οποία έχουν την ελαφρά ψυχρότητα που απαιτείται σε μια λιτή κουζίνα. Φυσικά, μπορείτε να συνδυάσετε περισσότερα του ενός χρώματα, ενώ πρέπει να λάβετε υπόψη και το μέγεθος της κουζίνας. Σε μια μικρή κουζίνα χωρίς πολύ φως θα πρέπει προφανώς να επιλέξετε ανοιχτά χρώματα, ενώ σε μια μεγαλύτερη μπορείτε να παίξετε με τις αντιθέσεις και να δημιουργήσετε γωνιές με συνδυασμό ανοιχτών και σκούρων χρωμάτων.

Οργάνωση και απόκρυψη

Λιτή κουζίνα χωρίς να υπάρχει καλή οργάνωση και να λείπουν τα περιττά αντικείμενα από τα εμφανή σημεία δεν γίνεται. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να επενδύσετε σε αρκετά ντουλάπια, ώστε να έχετε χώρο να βάλετε όλα σας τα πράγματα. Επιπλέον, σας προτείνουμε να έχετε διάφορες λύσεις αποθήκευσης, όπως συρτάρια, καλάθια και κουτιά, ώστε να έχετε τα πάντα τακτοποιημένα και έτσι η κουζίνα να μένει απλή.

Statement στοιχείο

κουζίνα με κόκκινα ντουλάπια και δέντρα

Τέλος, μοντέρνα και minimal κουζίνα δεν σημαίνει κουζίνα χωρίς στυλ. Για να δημιουργηθεί αυτό το στυλ, θα πρέπει να υπάρχει κάποιο στοιχείο που θα τραβάει τα βλέμματα και θα αποτελεί τον πρωταγωνιστή. Αυτό μπορεί να είναι ένα ντουλάπι το οποίο έχει βαφτεί σε έντονο χρώμα, όπως κίτρινο ή κόκκινο. Ή μπορείτε να διακοσμήσετε τον τοίχο μεταξύ των πάνω και των κάτω ντουλαπιών με πολύχρωμα πλακάκια.

Αν δεν σας αρέσει το χρώμα, τότε μπορείτε να δώσετε μια εντυπωσιακή αίσθηση με σκαμπό σε ιδιαίτερα σχέδια ή ένα φουτουριστικό φωτιστικό. Το θέμα είναι να μην πέσετε στην παγίδα να σχεδιάσετε μια αψεγάδιαστη μεν κουζίνα, η οποία όμως θα είναι βαρετή χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο.

Ο οδηγός δημιουργήθηκε με την βοήθεια και την καθοδήγηση της dreamykitchen.gr