Τεχνολογία

Πώς να φωτογραφίσετε εντυπωσιακά τα πυροτεχνήματα

Από τα πιο φαντασμαγορικά θεάματα που θα αντικρίσει κανείς στη ζωή του είναι να δει ένα πυροτέχνημα να σκάει. Οι λάμψεις και τα χρώματα που διαχέονται σε όλο τον ουρανό είναι εκπληκτικά και είναι λογικό να θέλουμε να τα αποτυπώσουμε στη μνήμη μας.

Όποιος, όμως, έχει προσπαθήσει να φωτογραφίσει τα πυροτεχνήματα, το γνωρίζει καλά. Η φωτογραφία είναι εξαιρετικά δύσκολο να κρατήσει τη στιγμή και τις περισσότερες φορές βγαίνει ένα κάπως άχρωμο και άνευρο αποτέλεσμα. Από την άλλη, σίγουρα θα έχετε δει και φωτογραφίες από επαγγελματίες που καταφέρνουν να δημιουργήσουν ένα πραγματικό έργο τέχνης, αποδίδοντας όλη τη μαγεία των πυροτεχνημάτων.

Πώς το κάνουν αυτό; Διαβάστε παρακάτω πώς να φωτογραφίσετε το επόμενο πυροτέχνημα που θα σκάσει κοντά σας, ώστε να φτιάξετε κι εσείς μια εκπληκτική φωτογραφία.

Φωτογραφίζοντας πάνω σε τρίποδο

Χρησιμοποιήστε τρίποδο για να κρατήσετε τη μηχανή ακίνητη

Ίσως η πιο σημαντική συμβουλή είναι να εξασφαλίσετε ότι η φωτογραφική μηχανή δεν θα κουνιέται κατά τη λήψη. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη φωτογράφηση πυροτεχνημάτων, επειδή θα χρησιμοποιήσετε χαμηλότερη ταχύτητα στο κλείστρο που θα καταγράψει όχι μόνο την κίνηση των πυροτεχνημάτων αλλά και οποιαδήποτε κίνηση της ίδιας της κάμερας. Ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε σταθερή τη μηχανή είναι πάντα με ένα τρίποδο.

Τραβήξετε τη λήψη απομακρυσμένα

Ένας τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι η μηχανή θα είναι εντελώς ακίνητη κατά τη διάρκεια της λήψης των πυροτεχνημάτων είναι να επενδύσετε σε μια συσκευή για απομακρυσμένο πάτημα του κουμπιού. Ένας άλλος τρόπος λήψης φωτογραφιών χωρίς να αγγίξετε τη φωτογραφική μηχανή σας είναι να χρησιμοποιήσετε τον αυτόματο χρονοδιακόπτη, αρκεί να μπορείτε να προβλέψετε με ακρίβεια τα πλάνα.

Κόσμος φωτογραφίζει πυροτεχνήματα

Φτιάξτε το κάδρο σας

Ένα από τα πιο δύσκολα σημεία της φωτογράφησης πυροτεχνημάτων είναι το πού θα στοχεύει η φωτογραφική μηχανή. Καθώς το πυροτέχνημα σβήνει λίγο αφού σκάσει, το κλειδί είναι η πρόβλεψη. Τα σημαντικότερα σημεία που πρέπει να προσέξετε, για να φτιάξετε το κάδρο σας, είναι:

  • Ο ορίζοντας να είναι ίσιος.
  • Πόσο κομμάτι ουρανού θα ενσωματώσετε στο κάδρο.
  • Αν το κάδρο θα είναι οριζόντιο ή κάθετο.

Καλό είναι να έχετε πιάσει μια καλή θέση από νωρίς, ώστε να βρείτε το κατάλληλο σημείο για τις λήψεις σας, χωρίς να παρεμβάλλονται κεφάλια ανθρώπων.

Φωτογραφίζοντας πυροτεχνήματα

Πειραματιστείτε με το εστιακό μήκος

Ένα από τα πιο δύσκολα μέρη της φωτογράφησης πυροτεχνημάτων είναι να έχετε τη μηχανή στραμμένη στο κατάλληλο σημείο του ουρανού την κατάλληλη στιγμή. Αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο αν έχετε ένα μεγάλο εστιακό μήκος και προσπαθείτε να πάρετε πιο σφιχτά περικομμένα πλάνα. Σίγουρα, είναι εντυπωσιακό να παίρνετε λήψεις από πιο κοντά, όμως έχει τον κίνδυνο να χάσετε το ευρύτερο πλάνο. Ακόμα και με μικρότερο εστιακό μήκος μπορείτε έπειτα, στην ψηφιακή επεξεργασία των φωτογραφιών, να περικόψετε το πλάνο.

Βρείτε στο fireworks.gr μεγάλη ποικιλία σε πυροτεχνήματα όλων των ειδών και τραβήξτε τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες κατά την ρίψη τους.